Martine Sikkenk

Wanneer zij voor het eerst een mandoline hoort, weet Martine dat dit het instrument is dat ze wil leren bespelen. Dat zij hierin een uitzondering was, bleek wel tijdens haar studie bij Benny Ludemann aan het Sweelinck Conservatorium, waar zij als eerste in Nederland het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Martine studeerde barokmandoline en mandoline bij prof Marga Wilden-Hüsgen in Duitsland.
Martine speelt nu zowel oude als nieuwe muziek met diverse ensembles en orkesten. Zij werkt regelmatig met ensembles voor hedendaagse muziek als het Nieuw Ensemble en ASKO|Schönberg en is vast lid van Insomnio. De samenwerking met componisten om het repertoire voor mandoline uit te breiden vindt Martine belangrijk. Zo schreef Martijn Padding voor haar het mandolineconcert “Eight Metal Strings”. De CD die zij met het ASKO|Schönberg van dit concert maakte werd in 2011 bekroond met een Edison Klassiek.
Naast haar kamermuziekensembles als Amuse-oreille en Zimbello speelde Martine met vele symfonieorkesten en barokensembles. Ook dirigeert zij sinds vele jaren het Rotterdams Mandoline & Gitaarorkest AEoline. Zij is docent en dirigent op seminars en festivals in Duitsland en natuurlijk op het jaarlijkse Zomerseminar Mandoline & Gitaar dat zij samen met Nelleke organiseert.
print